אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> ביה"ד: אל על לא רשאית לקרקע מנהלות טיסה בתחילת הריונן

ביה"ד: אל על לא רשאית לקרקע מנהלות טיסה בתחילת הריונן

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 26/07/2011 13:32:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין אבלסון נ' אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ

בית הדין האזורי לעבודה בת"א חייב את אל על לפצות מנהלת טיסה שקורקעה בשל הריונה ב 76,477 ש"ח בקובעו, כי קרקוע מנהלות טיסה בחודשי ההריון הראשונים הינו נוהל מפלה שלא כדין.

מנהלת שירות טיסה באל על שהודיעה על הריונה קורקעה ושובצה בתפקיד חלופי, זאת בהתאם לנוהל החל על דיילות אוויר על פיו- עם היוודע על הריונה של דיילת, היא מקורקעת לאלתר. בתביעה שהגישה מנהלת הטיסה לבית הדין האזורי לעבודה כנגד אל על, טענה כי לא ניתן לקרקע מנהלות טיסה על פי הנהלים החלים על דיילות נוכח השוני בתפקידן, ויש לאפשר העסקתן לכל הפחות עד תום השבוע ה-26 להריונן, ובכל מקרה- המדובר בנוהל מפלה הנוגד את חוק שוויון הזדמנויות וחוק עבודת נשים.

אל על טענה, כי הוראות ההסכם הקיבוצי בדבר קרקוע דיילות בהריון חל גם על מנהלות טיסה, וכי ההוראות אינן מפלות אלא מכירות בסכנות הטמונות לאישה ההרה במהלך טיסה. עוד הוסיפה, כי קרינה מייננת קוסמית לה נחשפים בטיסות, מסוכנת ביותר לאישה ההרה ועוברה.

השופטת ורדה סאמט קבעה, כי קרקוע מנהלת הטיסה ההרה נעשה בניגוד לדין, שכן ההסכם הקיבוצי אשר קבע את נוהל הקרקוע חל על דיילות אוויר בלבד. נפסק, כי עד לא מזמן תפקיד ניהול השירות בטיסה אויש אך ורק על ידי גברים, ולכן יש צורך בקביעת הסדרים שיבטיחו שוויון לנשים המשמשות בתפקיד זה, וכי אם אל על רצתה להחיל את ההסכם החל על דיילות גם על מנהלות טיסה, היה עליה לתקן את ההוראה הרלוונטית בהתאם.

עוד נקבע, כי הגם שתפקיד מנהלת טיסה מצריך מאמץ פיסי, לא ניתן להסיק מכך בהכרח כי קרקועה מתחייב כבר בתחילת ההריון, ואם אל על סברה כך, היה עליה לקבל חוות דעת רפואית בנידון. כן נקבע, כי היחשפות נשים לקרינה מייננת מוגברת בטיסות אמנם עלולה לפגוע בעובר, אך לא הוכח כי כל חשיפה היא מסכנת ואף לא הוכח כי אין לאפשר לנשים הרות לטוס עד לתום השבוע ה-26 להריונן, כפי שנוהגת אל על לגבי טייסות הרות.

לפיכך נקבע, כי על מנת לקרקע את מנהלת הטיסה ההרה, היה על אל על לבקש את היתר הממונה על עבודת נשים, תוך הצגת ממצאיה הרפואיים בדבר הסכנה הכרוכה בטיסות עובדות הרות.

משנקבע כי קרקוע מנהלת הטיסה נעשה בניגוד לדין נפסק, כי היא זכאית להפרשי השכר ותוספות ולפיצוי בגין הפלייתה ועגמת הנפש שנגרמה לה, ובסך הכל חויבה אל על לשלם פיצוי של 76,477 ש"ח.

לפסק הדין בעניין אבלסון נ' אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ

למדור: דיני עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
"לא תמיד העובד הוא הצד החלש"
עו"ד הנרי הלר | צילום: רונית לה פוזה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ